Volleyboll 19012014

Hemmamatch mot Södertelge, inget av topplagen i elitserien, men det finns inga enkla promenadsegrar. Det fick Tierp erfara vid höstens förlust mot Örkelljunga hemma!

Gästerna presenteras och hälsas välkomna av publiken i Aspenhallen. Båda lagen värmer upp ordentligt innan matchstart med ruscher och övningar. Även lagens reserver måste var beredda på att kunna hoppa in vid eventuella skador m.m.

Södertelge hänger bra med i början på första set och leder över Tierp men hemmalaget har en förmåga att lägga in en extra växel i slutet av seten och tar hem det och leder 1-0.

 

Tierps passare lägger upp bollen och det är bara att dunka in en vinnande smash!

I tredje set kämpar Södertelge för att hålla sig kvar i matchen men Tierp är en för svår motståndare på bortaplan. Det svaga andra setet sitter säkert också i huvudet på spelarna?

 

De olika spelarna i lagen har alla sitt sätt att serva på. Några kastar upp bollen och slår den relativt löst medan andra satsar våldsamt i sina hoppservar. Lyckas det brukar poängen ramla in men servarna går ofta för långt eller fastnar i nätet på den egna planhalvan. Det bästa är naturligtvis att ha en mängd alternativ så att motståndarlaget inte vet vad som ska komma?

 

Södertelge försöker och försöker men alltför många returer och servar går ut eller plockas enkelt av Tierp. De utländska professionella spelarna i Tierp håller mycket hög klass och gör hela laget bättre!

Tierps amerikanska stjärna Kyle Friend knuffar bollen över Södertelges block, det är inte alltid nödvändigt att gå på kraft. Spelsinne är viktigare! Söderstelges anfallare blir nerblockerad och det är typiskt för matchen.

En sista time-out för båda lagen. För Tierp gäller det att hålla i det vinnande spelet och för Södertelges del att kunna komma tillbaka och vända matchen men ingenting tyder på det den här kvällen.

 

Dags för spelarna och domarna att tacka varandra för matchen. Södertelge får åka hem med en förlust i bagaget men de kommer säkert igen. Det som helt förstörde matchen för deras del var lagets kollaps i andra set. Utan den hade matchen säkert blivit jämnare.

Tierp befäste med kvällens seger sin fjärdeplats i serietabellen, viktigt för att hålla dörren till slutspelet öppen!

 

Text och foto: Björn Söderström © 2014